Terug naar overzicht

Verslag Kopgroep Netcongestie - Presentatie 5 juli

Onlangs is er naar aanleiding van de ontbijtbijeenkomst op 16 mei een oproep gedaan voor een kopgroep netcongestie. Hieruit is afgelopen 5 juli een bijeenkomst georganiseerd bij Colpro B.V. waar geïnteresseerden een presentatie hebben bijgewoond van EnergyPool en LimaGolf.

Verslag Kopgroep Netcongestie - Presentatie 5 juli

EnergyPool beheert en optimaliseert het energieverbruik van complexe systemen (industriële sites, gedistribueerde opwekking, hernieuwbare energie, opslagactiva, enz.). Het geeft extra flexibiliteit en het energybeheersysteem zorgt voor een nieuwe inkomstenstroom uit reserves en energiemarkten. Mogelijk is een accu de oplossing voor uw bedrijf. LimaGolf levert zakelijke batterijen. Deze systemen slaan overtollige energie op, zodat deze op een later moment gebruikt kan worden. Dit kan voordeliger zijn en zorgt ervoor dat pieken uit het energieverbruik worden gehaald. Het verhaal wat verteld is gaat uiteraard een stuk verder dan alleen de presentatie. Ieder bedrijf is uniek in haar energiemanagement en vereist een gedegen studie om uit te vinden wat passend is voor de organisatie, en wat voor resultaten daarmee behaald kunnen worden.

Smart Energy Hub

Vooralsnog lijkt een Smart Energy Hub alleen mogelijk met bedrijfspanden die zijn aangesloten zijn op dezelfde streng volgens de nettopologie (netwerkstructuur). In een vervolgstap zullen we ook verkennen of een Smart Energy Hub interessant is voor Bedrijvenpark Twente.

Overige bedrijven

Voor andere bedrijven op Bedrijvenpark Twente (Noord) en Het Wendelgoor is het individueel ook interessant om achter de meter te kijken naar haar energiemanagement. Wilt u hier ook over in gesprek neem dan contact op met Bas Haarhuis:  bas@pmbedrijventerreinen. Dan zorgt hij ervoor dat u in contact komt met EnergyPool en LimaGolf om in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

Wil je ook lid worden?

Wilt u ook lid worden?
Vul dan uw gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bedrijvenparktwente.nl